Het bedrijf

De N.V. Waalse Hippodroom van Mons-Bergen werd in 1999 opgericht op initiatief van de Nationale Draffederatie en de Waalse Regio. Zij heeft de taak draf- en galoprennen te organiseren en uit te baten, evenals de bijhorende weddenschappen. Sinds haar oprichting is de Hippodroom blijven evolueren en werden haar infrastructuren steeds maar verbeterd. Momenteel beschikt zij over een hoogtechnologische verlichting, een drafpiste van uitzonderlijke kwaliteit, een galoppiste op fiberzand dat de grootste hippodromen evenaart, een internationale hoefsmederijschool en een uitzonderlijk onthaal voor het publiek. De Waalse Hippodroom | Mons-Bergen staat voor een uiterst functionele site, met internationale erkenning.

 

De Waalse Hippodroom | Mons-Bergen heeft altijd al de hele paardensector willen vertegenwoordigen. De site is dan ook beschikbaar voor verhuur voor ieder paardenevent, lokaal, regionaal, nationaal en internationaal. Sinds eind 2012 beschikt de Hippodroom over een jumpingpiste van 160 m x 80 m, uniek in België, genoeg om haar leidende plaats op de markt te bevestigen.

 

 

Gelegen in een groen kader aan de rand van de stad Mons-Bergen, is de Waalse Hippodroom | Mons-Bergen de enige renbaan op Waals grondgebied. Het is heel gemakkelijk te bereiken, op minder dan 40 minuten van Brussel, net aan de grote Waalse verkeersader die Parijs verbindt met Noord-Europa. In 2013 telden we 60 koersdagen waarvan er 40 live werden uitgezonden op het TV kanaal Equidia. 

 

Galerijen

Courses en double-sulkyCourses en double-sulkyCourses en double-sulky

Getuigenissen

Coordinateur d’évènements pour le BNI Mons Premium, j’ai eu l’occasion d’organiser un évènement networking à l’hippodrome de Wallonie.

 

Je tiens tout d’abord à remercier Agnès Goffin, qui fut d’une aide considérable dans l’organisation de cette soirée. Durant cette dernière, nous avons pu faire découvrir le cadre exceptionnel de l'hippodrome à 100 entrepreneurs de la région. 

 

La soirée s’articulait autour de 3 points principaux : la visite de l’hippodrome, un catering + open Bar et enfin une initiation aux paris hippiques avec la possibilité de parier sur les courses grâce à des tickets compris dans l’entrée.

 

Cet évènement fut une réelle réussite pour notre club d’affaires avec en prime quelques beaux gains pour certains des participants.

 

Un évènement à réitérer au minimum une fois par an !

Manu Pezouvanis

In onze blog

11 Dec

Venue de Père Noël

Cette année encore le Père Noël à décidé de faire escale

11 Dec

Marché de Noel 2018

19 Oct

FERMETURE DES PISTES

Mesdames et Messieurs,