Infrastructuur

Infrastructuur paarden

  • Drafpiste : Mouen-zand, 1083 m
  • Galoppiste : fiberzand , 1345 m
  • Prensentatiering : zand
  • Jumpingpiste : fiberzand, 160 m X 80 m
  • Buitenpiste : 50m X 25 m
  • Grote Manege : 65 m X 25 m
  • Kleine Manege : 40 m X 20 m
  • Boxen : 60 boxen et 20 staanstallen, douches , veterinair locaal

Infrastructuur onthaal

De grote en moderne hoofdtribune is dé ideale plek om comfortabel het geheel van de proeven te volgen. Deze 2 verdiepingen tellende tribune biedt een uniek uitzicht op de pistes. Verschillende televisieschermen zorgen ervoor dat men alle verwikkelingen in de koers tot in detail kan volgen.
De wedzaal beslaat de eerste verdieping. Het betreft een grote ruimte, uitgerust met zitplaatsen en twee bars waar u iets te drinken kunt bestellen.
Op de tweede verdieping is er een brasserie waar u tijdens de koersen een hapje kunt eten, een strategische plek, geapprecieerd voor het uitzicht op het geheel van de site.
Ter hoogte van de aankomstlijn is er een comfortzone ingericht voor groepen die een gepersonaliseerde onthaal wensen. Men kan er een evenement of een receptie organiseren of comfortabel een groep vrienden uitnodigen, klanten, partners, firma’s, … , en dat alles tijdens of buiten de koersdagen.

Parking en evenementenruimten 

750 parkingplaatsen vlakbij de tribune

De grote ruimte buiten laten de installatie toe van gedragen structuren van grote omvang (tenten, …) of voor gereserveerde ruimten voor buitenorganisaties.

Toegang tot de pistes voor training

De pistes zijn open om te trainen op de dagen dat er geen koersen zijn volgens volgende uurregeling :

  • van maandag tot vrijdag van 7u45 tot 17u (laatste toegang tot de piste om 16u45)
  • op zaterdag van 7u45 tot 16u (laatste toegang tot de piste om 15u30)

Op koersdagen, zon- en feestdagen zijn de pistes gesloten.
Verhuur van de binnenpiste of buitenpiste : reservaties UITSLUITEND per telefoon op het nummer 065/31.11.27.

Restauratie

De brasserie van de Hippodroom is open bij iedere bijéénkomst (consulteer de kalender). Zij biedt vanaf de tweede verdieping een panoramisch uitzicht over de pistes: dé gelegenheid om te genieten van een maaltijd en tegelijkertijd het spektakel te volgen.
Wij raden u voor sommige dagen aan vooraf telefonisch te reserveren op het nummer 0472/ 20 11 25.

Galerijen

Grand Prix de la Toussaint Grand Prix de la Toussaint Grand Prix de la Toussaint Grand Prix de la Toussaint Grand Prix de la Toussaint Grand Prix de la Toussaint Grand Prix de la Toussaint

Getuigenissen

Coordinateur d’évènements pour le BNI Mons Premium, j’ai eu l’occasion d’organiser un évènement networking à l’hippodrome de Wallonie.

 

Je tiens tout d’abord à remercier Agnès Goffin, qui fut d’une aide considérable dans l’organisation de cette soirée. Durant cette dernière, nous avons pu faire découvrir le cadre exceptionnel de l'hippodrome à 100 entrepreneurs de la région. 

 

La soirée s’articulait autour de 3 points principaux : la visite de l’hippodrome, un catering + open Bar et enfin une initiation aux paris hippiques avec la possibilité de parier sur les courses grâce à des tickets compris dans l’entrée.

 

Cet évènement fut une réelle réussite pour notre club d’affaires avec en prime quelques beaux gains pour certains des participants.

 

Un évènement à réitérer au minimum une fois par an !

Manu Pezouvanis

In onze blog

11 Dec

Venue de Père Noël

Cette année encore le Père Noël à décidé de faire escale

11 Dec

Marché de Noel 2018

19 Oct

FERMETURE DES PISTES

Mesdames et Messieurs,