De wereld van de rennen

 “Opgewonden gemompel van de gokkers weerklinkt wanneer de paarden de laatste bocht ingaan, om uit te monden in een overwinnend gejuich bij aankomst – niets kan op tegen deze uitgelaten sfeer op een renbaan bij het gokken. Enkele uren op de renbaan bieden een heerlijk moment van afleiding met een kwalitatief spektakel; alle ingrediënten zijn aanwezig om een aangenaam moment door te brengen in familie, met vrienden of om een nauwe band aan te knopen met zakenrelaties.”

De hippodroom van Wallonië in Mons-Bergen organiseert het hele jaar door koersdagen met zowel draf- als galoprennen. Afhankelijk van het seizoen, gaan de koersen door de week door om 17u of om 19u, en in het weekend en tijdens feestdagen om 14u. 

Een normale koersdag bestaat gewoonlijk uit 7 tot 10 drafkoersen, galopkoersen of soms uit beiden. Zij volgen elkaar op met regelmatige tussenposen van 30 minuten. Zelfs al duurt een volledige koersdag uren, het publiek kan naar hartenlust komen en gaan wanneer het haar past, op het ritme van de koersen die haar interesseert. Voor iedere koersdag wordt het programma gedrukt in een dertig pagina’s tellend krantje, om de toeschouwers alle details van de paarden, jockeys, trainers en eigenaars die meedoen te kunnen aanbieden.
 

 

Galerijen

Défilé driversUhlan du ValGrand Prix Wallonie 2014Grand Prix Wallonie 2014 Roi du LupinGrand Prix Wallonie 2014 Roi du LupinGrand Prix Wallonie 2014 Roi du LupinGrand Prix Wallonie 2014 Roi du LupinGrand Prix Wallonie 2014 AnimationsGrand Prix Wallonie 2014 AnimationsGrand Prix Wallonie 2014Grand Prix Wallonie 2014Grand Prix Wallonie 2014 Jos VerbeeckGrand Prix Wallonie 2014 Christophe MartensGrand Prix Wallonie 2014Grand Prix Wallonie 2014Grand Prix Wallonie 2014Grand Prix Wallonie 2014 Animations

Getuigenissen

Een avond lang doken wij in een onbekende wereld vol met passie, hoop en overwinningen…
De attente onthaal en de informatie die we kregen maakte van ons nieuwelingen experts op papier !
In de ban van de sfeer en gemotiveerd om ons geld op te strijken, kregen we verschillende adrenalinestoten…
We werden als prinsen onthaald met een heerlijke traiteurdienst, en het werd een onvergetelijke avond.
En we zeiden het allemaal, … we komen terug !

 

 

Georges Winant

Voorzitter van de Rotary Club Ath

In onze blog

13 Mar

Les traditionnelles courses aux œufs l'Hippodrome de Wallonie sont de retour !

 

11 Dec

Venue de Père Noël

Cette année encore le Père Noël à décidé de faire escale

11 Dec

Marché de Noel 2018