De wereld van de rennen

 “Opgewonden gemompel van de gokkers weerklinkt wanneer de paarden de laatste bocht ingaan, om uit te monden in een overwinnend gejuich bij aankomst – niets kan op tegen deze uitgelaten sfeer op een renbaan bij het gokken. Enkele uren op de renbaan bieden een heerlijk moment van afleiding met een kwalitatief spektakel; alle ingrediënten zijn aanwezig om een aangenaam moment door te brengen in familie, met vrienden of om een nauwe band aan te knopen met zakenrelaties.”

De hippodroom van Wallonië in Mons-Bergen organiseert het hele jaar door koersdagen met zowel draf- als galoprennen. Afhankelijk van het seizoen, gaan de koersen door de week door om 17u of om 19u, en in het weekend en tijdens feestdagen om 14u. 

Een normale koersdag bestaat gewoonlijk uit 7 tot 10 drafkoersen, galopkoersen of soms uit beiden. Zij volgen elkaar op met regelmatige tussenposen van 30 minuten. Zelfs al duurt een volledige koersdag uren, het publiek kan naar hartenlust komen en gaan wanneer het haar past, op het ritme van de koersen die haar interesseert. Voor iedere koersdag wordt het programma gedrukt in een dertig pagina’s tellend krantje, om de toeschouwers alle details van de paarden, jockeys, trainers en eigenaars die meedoen te kunnen aanbieden.
 

 

Galerijen

Grand Prix de Wallonie 2013Grand Prix de Wallonie 2013Grand Prix de Wallonie 2013Grand Prix de Wallonie 2013Grand Prix de Wallonie 2013Grand Prix de Wallonie 2013Grand Prix de Wallonie 2013

Getuigenissen

Coordinateur d’évènements pour le BNI Mons Premium, j’ai eu l’occasion d’organiser un évènement networking à l’hippodrome de Wallonie.

 

Je tiens tout d’abord à remercier Agnès Goffin, qui fut d’une aide considérable dans l’organisation de cette soirée. Durant cette dernière, nous avons pu faire découvrir le cadre exceptionnel de l'hippodrome à 100 entrepreneurs de la région. 

 

La soirée s’articulait autour de 3 points principaux : la visite de l’hippodrome, un catering + open Bar et enfin une initiation aux paris hippiques avec la possibilité de parier sur les courses grâce à des tickets compris dans l’entrée.

 

Cet évènement fut une réelle réussite pour notre club d’affaires avec en prime quelques beaux gains pour certains des participants.

 

Un évènement à réitérer au minimum une fois par an !

Manu Pezouvanis

In onze blog

11 Dec

Venue de Père Noël

Cette année encore le Père Noël à décidé de faire escale

11 Dec

Marché de Noel 2018

19 Oct

FERMETURE DES PISTES

Mesdames et Messieurs,